Roning i kajak

Roning i kajak

Roning i kajak er en sport/opleveles for individet, familien og fælleskabet.

I Vordingborg Ro- og Kajakklub kan du ro i forskellige sværhedsgrader af havkajakker, turkajakker og de såkaldte surfski.

Når du efter et kajakkursus er blevet frigivet til at ro, så må du ro indenfor den givne kajakret. På hvilket som helst tidspunkt af dagen du måtte have lyst til, kan du gå i klubben og tage en tur i kajakken.

Din kajakret bliver opgraderet til niveau 3 efter, at du har roet et bestemt antal kilometer i en sæson, og fået godkendt de tilbagelagte kilometer af en kajak instruktør eller ansvarlig.

  • Turkajakken er god og let kajak til at få pulsen op og er en ideel type, når det gælder motion. Turkajakken vejer typisk mellem 12 og 18 kg.
  • Havkajakker er noget mere tung, men stabil og gode til længere ture med oppakning. Havkajakken vejer typisk mellem 20 og 35 kg.
  • Surfski er en blanding mellem en let turkajak og en bølgebrydene havkajak, den er ideel til motionsroning i alt slags vejr.

Roning i kajak foregår når du vil. Hvis du vil ro sammen med andre, så er der god mulighed for det hver morgen sammen med morgenroerne, samt hver mandag og onsdag aften. Endvidere bliver der arrangeret forskellige langture, samt ture med overnatning i telt.